Investeren, financieren en waarderen

Verkoop van patrimoniumvennootschappen

Onze experts ondersteunen beleggers die hun patrimoniumvennootschap willen verkopen in België, op basis van hun ongeëvenaarde ervaring.

Sale of Patrimonial Companies_Basic Hero 972 x 1296 px

U houdt vastgoed aan in een patrimoniumvennootschap en wilt nu deze vennootschap en de daarin vervatte activa verkopen.  Hoe doet u het ?

Aanpak op maat

Als belegger stelt u zich veel vragen over de verkoop van uw patrimoniumvennootschap: 

 • Hoe doet u het?
 • Hoe analyseert u het?
 • Naar welk type koper moet u zoeken?
 • Hoe kan de vermogenswaarde van de vennootschap zich verhouden tot de aandelenwaarde?

Al deze vragen en procedures zijn niet eenvoudig. Daarom helpen onze experts in de verkoop van patrimoniumvennootschappen u om de zaken duidelijker te maken en de verkoop van uw patrimoniumvennootschap zo goed mogelijk te structureren om een koper te vinden.

Wij zijn ervan overtuigd dat de overdracht van activa via doorverkoop in de best mogelijke omstandigheden moet plaatsvinden. Op basis van onze ervaring stellen wij een gepersonaliseerde verkoopstrategie op, zodat u tijdens de hele procedure sereen kunt blijven, tot aan de eigenlijke verkoop.

Verkoopproces van patrimoniumvennootschappen

Wij zijn ervan overtuigd dat de redenen om uw patrimoniumvennootschap te koop te zetten grondig moeten worden begrepen om ons werk goed te laten verlopen. Graag nodigen wij u uit voor een kennismakingsgesprek om de beste aanpak te bepalen.

Tijdens dit gesprek leggen wij u uit hoe een aandelenverkoop verloopt en welke verschillende stappen daarvoor nodig zijn.

Na deze eerste ontmoeting kunnen wij u een eerste taxatie geven van de activa van uw patrimoniumvennootschap en de waarde ervan.

Zodra wij uw akkoord ontvangen, nemen wij contact op met potentiële kopers.

 1. Productie van een gedetailleerd en volledig overzicht van alle eigendommen die deel uitmaken van uw patrimoniumvennootschap, inclusief een verhuurkalender, professionele foto's van de panden, kadastrale plannen, enz.
 2. Technische beoordeling van de vastgoedactiva en juridische beoordeling van de patrimoniumvennootschap, die zullen leiden tot de oprichting van een uitgebreide dataroom.
 3. Opstellen van een taxatierapport als basis voor het bepalen van de waarde van uw vastgoed.
 4. Berekening van de verwachte nettoprijs van het aandeel voor de verkoper, rekening houdend met schulden, belastingen, enz.
 5. Opstellen van een professionele en aantrekkelijke teaser en investeringsmemorandum.
 6. Discrete benadering van alle relevante kopers met een duidelijk en doordacht sales pitch.
 7. Bepaling van het beste aanbod, zowel qua prijs als transactiezekerheid, waaraan vervolgens exclusiviteit kan worden verleend.
 8. Advies gedurende het hele due diligence proces.
 9. Bijstand bij de onderhandelingen over het verkoopcontract.
 10. Overdracht van aandelen en betaling van de aandelenprijs.

Contact

Onze experts staan u graag bij

Wilt u uw patrimoniumvennootschap verkopen in België? Aarzel niet om contact op te nemen met onze experts.

Gerelateerde diensten

 • Ontsluit het potentieel van uw residentieel vastgoed met deskundige investerings-, financierings-, taxatie-, due diligence- en ontwerpstrategieën.

 • Dankzij ons toegewijde team verzorgen wij de verkoop van investeringen, schuldfinanciering, gestructureerde financiering en kapitaaladvies voor eigenaren en investeerders in betaalbare woningen.

 • Wij zijn gespecialiseerd in de aankoop, verkoop en waardering van institutionele en particuliere studentenhuisvesting.

 • Wij bieden een volledig geïntegreerd platform van diensten op het gebied van verkoop, schuldfinanciering, gestructureerde financiering, investment banking en waardering van seniorenwoningen.