Eyebrow_PressRelease | Intelligent Investment

Zuid-Koreaans investeringsfonds neemt bedrijf over dat eigenaar is van North Galaxy-torens in Brussel

mei 12, 2022

North Galaxy

Perscontact

Jeremy Vanderest

Marketing & Communication Manager

Foto van jeremy-vanderest

CBRE, Eastdil Secured en Loyens & Loeff adviseren over de grootste single asset transactie van het jaar in België

 

Het Capital Markets team van CBRE België adviseerde en begeleidde met succes de verkoop van Galaxy Properties SA/NV, dat als belangrijkste activa de North Galaxy torens bezit, aan een Zuid-Koreaanse REIT vertegenwoordigd door Knight Frank Investment Management. Gezien de omvang van het complex, zal dit één van de grootste single asset transacties van dit jaar in Europa zijn.

North Galaxy bestaat uit drie gebouwen met een totale bovengrondse kantooroppervlakte van 105.000 m², waaronder de twee torens van 27 verdiepingen die tot de hoogste gebouwen van België behoren. Het kantorencomplex is gelegen langs de Koning Albert II-laan, vlak naast het Noordstation van Brussel, het drukste station van het Koninkrijk. 

De gebouwen zijn sinds de voltooiing van de bouwwerken in 2004 de zetel van de Federale Overheidsdienst Financiën. Volgens een federaal plan zal North Galaxy in de nabije toekomst ook de satellietdiensten van het FOD Financiën huisvesten, die momenteel in een ander gebouw in Brussel gevestigd zijn. De huurder heeft zich verbonden tot een langetermijnhuurcontract en heeft te kennen gegeven in het gebouw te willen investeren om het aan te passen aan de new ways of working, zodat dit strategisch gelegen gebouw optimaal kan worden gebruikt. 

In de Brusselse Noordwijk vinden momenteel een aantal stedenbouwkundige en gemengde ontwikkelingen plaats, die bijdragen tot de revitalisering van dit deel van het Central Business District.

Over CBRE

CBRE Group, Inc. (NYSE: CBRE), een Fortune 500 en S&P 500 bedrijf met hoofdkantoor in Dallas, is 's werelds grootste commerciële vastgoeddienstverlener en investeringsfirma (gebaseerd op inkomsten uit 2021). Het bedrijf telt meer dan 105.000 werknemers (met uitzondering van Turner & Townsend werknemers) die klanten in meer dan 100 landen adviseren. CBRE biedt een brede waaier van klanten een geïntegreerd dienstenpakket aan, met inbegrip van facility-, transactie- en projectmanagement; property management; investeringsmanagement; expertises en waarderingen; (ver)huur van panden; strategisch advies; verkoop van onroerend goed; hypotheek- en ontwikkelingsdiensten.

CBRE telt 500 medewerkers in België, werkend vanuit onze kantoren in Brussel, Antwerpen en Diegem.