Geschiedenis van het bedrijf


CBRE is als bedrijf opgestart in San Francisco in 1906. Tegen de jaren 1940 groeide dat bedrijf, dat later bekend kwam te staan als CB Commercial, uit tot een van de grootste commerciële bedrijven in vastgoedservices in het westen van de Verenigde Staten. In de jaren 1960 en 1970 ging het bedrijf naar de beurs en het breidde zowel haar serviceportfolio als haar geografische dekking uit en werd een full-serviceprovider met een groeiende aanwezigheid in de gehele Verenigde Staten.

De volgende grote mijlpaal vond plaats in 1989 toen medewerkers en anderen het beheer van het bedrijf aanschaften om CB Commercial te vormen. Gedurende de jaren 1990 bewoog CB Commercial zich agressief om de groei te versnellen en wereldwijde capaciteiten te cultiveren om te voldoen aan de eisen van cliënten. Het bedrijf nam marktleidende bedrijven in investeringsbeheer (Westmark Realty Advisors, nu CBRE Global Investors, 1995), hypotheekbanken (L.J. Melody & Company, 1996) en gebouwen- en zakelijk faciliteitenbeheer, maar ook kapitaalmarkten- en investeringsbeheer (Koll Real Estate Services, 1997) over.

CB Commercial bereikte in 1998 significante wereldwijde groei met de overname van REI Limited, de internationale tak van Richard Ellis, dat teruggaat tot 1773 in Londen.  Op dat moment veranderde het bedrijf haar naam in CB Richard Ellis, of CBRE.

Snel hierna kondigde CBRE de acquisitie van het in Londen gevestigde Hillier Parker May & Rowden aan, een van de grootste gebouwenservicebedrijven in het Verenigd Koninkrijk. Met deze ontwikkeling werd CBRE het eerste bedrijf in vastgoedservices met een platform om geïntegreerde vastgoedservices te leveren, als een bedrijf met een beheer in de grote zakelijke hoofdsteden ter wereld.

In 2003 kocht CBRE Insignia Financial Group aan en werd daarmee de marktleider in vastgoedservices in New York en Londen.  In juni 2004 rondde CBRE een succesvolle beursintroductie af en begon met het handelen van haar Class A Common Stock aan de New York Stock Exchange. In 2006 werd het toegevoegd aan de S&P 500.

Aan het einde van 2006 verwierf CBRE Trammell Crow Company om een firma in vastgoedservices te creëren die zijn weerga niet kent qua schaal, scope en aangeboden services. Om precies te zijn, werd CBRE wereldwijd marktleider voor het leveren van outsourcing services aan grote spelers, waaronder bedrijven, gezondheidszorginstellingen en overheidsinstellingen. Het bedrijf staat constant op de eerste plaats als leverancier van vastgoeduitbestedingsdiensten volgens de International Association of Outsourcing Professionals.

In 2011 verkreeg CBRE het leiderschap van nog een belangrijk zakelijk segment door de aankoop van een meerderheidsaandeel in het vastgoedinvesteringsbeheer van de Nederlandse ING Group N.V. De overname creëerde een onderneming met ongeveer $ 90 miljard aan beleggingen in beheer. Het bedrijf veranderde in dat jaar ook haar naam in CBRE Group Inc., zodat de identiteit beter overeenstemt met het marktleidende merk.

In 2013 verbeterde CBRE haar platform voor gebruikersuitbestedingsdiensten in Europa significant door de acquisitie van Norland Managed Services Ltd, de leidende leverancier van technische engineeringservices voor gebouwen in het VK en Ierland.

CBRE stond in 2015 op de tweede plaats (van 500 bedrijven) op het gebied van financiële groei en prestaties volgens Barron's. Daarnaast kocht CBRE Global Workplace Solutions (GWS) van Johnson Controls. GWS is marktleider op het gebied van geïntegreerde faciliteitenbeheeroplossingen wereldwijd. Voor de eerste keer overschreed de totale inkomsten de $ 10 miljard.

In 2017 riepen zowel Forbes als Fortune CBRE uit tot een van Amerika's beste werkgevers voor diversiteit en inclusie, en Euromoney stemde CBRE voor het zesde achtereenvolgende jaar tot de wereldwijde vastgoedadviseur van het jaar.

In 2018 veranderde CBRE haar symbool op de New York Stock Exchange in "CBRE". Het bedrijf steeg naar #207 in de Fortune 500 en lanceerde Hana, aanbieder van flexibele ruimteoplossingen. Bovendien bedroeg de totale omzet van CBRE voor het eerst meer dan 20 miljard dollar.

In 2019 heeft CBRE haar wereldwijde activiteiten gereorganiseerd in drie segmenten: adviesverleningsdiensten, vastgoedbeleggingen en Global Workplace Solutions. Fortune noemde CBRE de meest bewonderde vastgoedonderneming, haar zevende jaar op de lijst. Daarnaast werd CBRE voor het zesde jaar op rij uitgeroepen tot 's werelds meest ethische bedrijf en werd het 18 jaar op rij door The Lipsey Company gerangschikt als het topmerk op het gebied van vastgoed. CBRE werd ook gerangschikt als 15e Best U.S. Corporate Citizen door Corporate Responsibility Magazine en werd gerangschikt op 146e positie op de Fortune 500.Tijdlijn van het bedrijf


1773
- William Ellis begint als 'houtbewerker en taxateur' in Londen. Een paar jaar later treedt zijn neef, Richard Ellis, als zijn leerling in dienst. De Ellis-familie blijft het bedrijf runnen en uitbreiden tot 1938.

1906 - Colbert Coldwell richt in de VS Tucker, Lynch & Coldwell op in San Francisco, CA.

1995 - Overname van Westmark Realty Advisors. Breidt de investeringsmanagementcapaciteiten uit, nu bekend als CBRE Investors.

1996 - Overname van L.J. Melody & Co. Wordt een grote grondlegger en leverancier van commerciële hypotheken in de VS. Nu bekend als CBRE Melody.

1997 - Overname van Koll Real Estate Services. Wordt een leider op het gebied van gebouwen- en faciliteitenbeheer.

1998 - Overname van de activiteiten van Richard Ellis buiten het VK. Naam veranderd in CB Richard Ellis. Activiteiten in 29 landen. Acquisitie van Hillier Parker in het Verenigd Koninkrijk.

1999 - CBRE opereert in meer dan 250 lokale markten. Door haar partnerschap met Ikoma, krijgt CBRE voet aan de grond in Japan.

2001 - Management buy-out maakt het bedrijf tot een besloten vennootschap.

2003 - Overname van Insignia. Wordt wereldwijd belangrijkste serviceprovider met marktleidende activiteiten in New York en Londen. Herenigt CB Richard Ellis globale merknaam.

2004 - CBRE lanceert beursintroductie op de New York Stock Exchange als "CBRE". Inkomsten overschrijden $ 2,0 miljard.

2005 - CBRE komt binnen op de Fortune 1000-lijst op nummer 676 en wordt toegevoegd aan de Russell 1000-index.

2006 - CBRE viert haar 100-jarig bestaan. CBRE genoemd op S & P 500. Overname van Trammell Crow Company.

2007 - CBRE genoemd in BusinessWeek's 50 Beste van de klas-bedrijven. CBRE genoemd als een van Fortune's 100 Snelst groeiende bedrijven.

2008 - CBRE wordt de eerste commerciële vastgoedservicesprovider in de Fortune 500.

2011 - CBRE koopt de vastgoedinvesteringsmanagementactiviteiten van ING in Europa en Azië en hun beursgenoteerd effectenbedrijf. CBRE wordt door IAOP genoemd als top outsourcingbedrijf in de vastgoed en verandert haar naam naar CBRE Group, Inc.

2012 - CBRE is het eerste vastgoedservicebedrijf in de top vijf van alle outsourcingbedrijven volgens de International Association of Outsourcing Professionals.

2013 - CBRE koopt Norland Managed Services Ltd, de marktleider op het gebied van technische engineeringsservices voor gebouwen in het VK en Ierland. Door acquisitie groeien de gebruikersoutsourcingactiviteiten in Europa.

2015 - CBRE koopt Global Workplace Solutions (GWS) van Johnson Controls. GWS is marktleider op het gebied van geïntegreerde faciliteitenbeheeroplossingen wereldwijd.

2016 - Forbes noemde CBRE de 15e beste werkgever van Amerika.

2017 Euromoney verkiest CBRE voor het zesde achtereenvolgende jaar tot de wereldwijde vastgoedadviseur van het jaar.

2017 Forbes en Fortune noemen CBRE een topbedrijf voor diversiteit.

2018 - CBRE verandert haar symbool op de New York Stock Exchange in "CBRE".

2018 - CBRE lanceert Hana, aanbieder van flexibele ruimteoplossingen.

2018 - De totale omzet van CBRE bedraagt voor het eerst meer dan 20 miljard dollar.

2019 - CBRE reorganiseert haar wereldwijde activiteiten in drie segmenten: adviesverleningsdiensten, vastgoedbeleggingen en Global Workplace Solutions.

2019 Fortune noemt CBRE een meest bewonderd bedrijf voor het zevende achtereenvolgende jaar.

2019 - CBRE wordt voor het zesde achtereenvolgende jaar uitgeroepen tot meest ethische onderneming ter wereld.

2019 - CBRE is door The Lipsey Company al 18 jaar op rij verkozen tot het topmerk van de industrie.

2019 - CBRE wordt gerangschikt als 15e Best U.S. Corporate Citizen door Corporate Responsibility Magazine.

2015 - CBRE wordt gerangschikt op 146e positie op de Fortune 500.