Bij CBRE zijn we toegewijd aan het vervullen van onze rol als een verantwoordelijk bedrijf door het ondersteunen van en waarde toevoegen aan gemeenschappen waar onze medewerkers leven en werken, maar ook aan gemeenschappen waar de behoefte het grootst is.

In 2011 besloot CBRE meer te doen als een gezamenlijk team binnen onze activiteiten in het VK, Europa, Midden-Oosten en Afrika (EMEA) om minder bevoorrechte gemeenschappen in onze regio te helpen. Als gevolg daarvan lanceerden we een nieuw EMEA-breed liefdadigheidsbeleid dat wordt ondersteund door een programma dat 'Building a Better Future' heet. 

Werken aan een betere toekomt voor jongeren in Afrika 

In 2014 zijn we een partnerschap aangegaan met een globale kinderliefdadigheidsinstelling, Plan International. Ons eerste project met Plan International richtte zich op Sierra Leone, een van de armste landen ter wereld. Ons doel was om scholing te bieden aan kwetsbare jonge meisjes, hen te helpen te ontsnappen aan misbruik en gedwongen huwelijk. Dankzij de enorme inspanning van CBRE-teams door heel EMEA heeft dit programma meer dan € 1,2 miljoen opgebracht, waardoor het hoop biedt aan een generatie van kinderen.

Als gevolg daarvan waren CBRE en Plan International in staat om scholing te bieden aan 21.060 van de armste meisjes in Sierra Leone en zijn de levens van nog 135.000 kinderen voor, tijdens en na de Ebola-crisis verbeterd.

Ondanks dat we onze geldinzameling voor Sierra Leone hebben afgerond, blijft CBRE EMEA samenwerken met 485 van deze meisjes om hen te helpen leraar te worden.

Creëren van veiligere steden


In 2017 kondigde CBRE de lancering van een nieuw baanbrekend project van twee jaar met Plan International aan: Creëren van veiligere steden.

Ieder jaar verhuizen 20 miljoen meisjes naar steden op zoek naar werk en in sommige gevallen om te ontsnappen aan misbruik en kindhuwelijken zoals vaak voorkomt in plattelandsgebieden. Maar veel steden zijn gevaarlijk voor meisjes. In plaats van het vinden van kansen betekent het leven in de stad voor duizenden meisjes dagelijkse intimidatie en geweld, vooral op openbare plekken en in het openbaar vervoer.

Het veiligere steden-programma van Plan International richt zich erop om steden veiliger te maken voor meisjes en vrouwen en deze te transformeren tot plekken van inclusie, tolerantie en kansen voor iedereen. Veiligere steden draait al met veel succes in Caïro, Kampala, Hanoi, Lima en Delhi. En nu, met uw hulp, brengt CBRE dit levensveranderende programma naar Nairobi in Kenia.

Bekijk onze korte film om meer te weten te komen over ons Veiligere steden-project en hoe u betrokken kunt worden.


"We zijn er trots op om onze EMEA-brede partnerschap met Plan International uit te breiden om het Veiligere steden-programma te ondersteunen. Dit vormt een belangrijk onderdeel van onze bredere zakelijke betrokkenheid." - Martin Samworth, CEO, CBRE EMEA


Rampenbestrijdingsprogramma


CBRE heeft een lange geschiedenis op het gebied van hulp bij zowel natuurlijke als humanitaire rampen die bijdraagt tot hulp op de grond voor zij die het het meest nodig hebben. Ons EMEA-rampenfonds doneert geld en evenaart de bijdragen van onze medewerkers voor inspanningen bij rampenbestrijding. Sinds 2011 hebben de Global Disaster Relief Foundation van CBRE en de EMEA Disaster Relief Funds van CBRE, in combinatie met de donaties van medewerkers, meer dan € 500.000 gedoneerd.