CBRE is leidend leverancier van expertise op het gebied van energie en duurzaamheid binnen EMEA, voor zowel investeerders en ontwikkelaars als bezetters. Wij helpen onze klanten wetgeving inzake vastgoed te navigeren, operationele kosten te verlagen, energie-efficiëntie en -betrouwbaarheid te verbeteren, merk en reputatie te versterken, risico te beperken en productievere en gezondere werkomgevingen te creëren.

Met een allesomvattende benadering tot zakelijke duurzaamheid ontwikkelt ons team strategieën die niet alleen koolstofvoetafdrukken significant verminderen, maar ook voordelen en waarde voor uw bedrijf voor de lange termijn creëren.

Als de grootste leverancier van commerciële vastgoedsdiensten ter wereld verschillen wij van andere energie- en duurzaamheidsadviseurs. Ondersteund door onze uitgebreide kennis en ervaring op het gebied van gebouwen- en faciliteitenmanagement, hebben wij een unieke vastgoedfocus die ons in staat stelt om uw exacte vereisten snel te begrijpen en creatieve maar ook praktische duurzaamheidsoplossingen voor uw vastgoed te leveren.


Diensten voor bezetters


Speciaal voor bezetters hebben wij een programma ontwikkeld om de aanbod, vraag en gebruik van energievoorzieningen en -bronnen te optimaliseren. Wij noemen het: “Buy Smart, Use Smart and Be Responsible.”

Dat betekent dat we bedrijven ondersteunen vanaf de ontwikkeling van een nutsaankoopstrategie, door het reduceren van kosten en emissies binnen gebouwen en portfolio's en uiteindelijk de naleving van milieuwetgeving te garanderen terwijl de waarde van hun activa wordt verbeterd.


Diensten voor investeerders


Ons team maakt gebruik van de wereldwijde vastgoedexpertise van CBRE om investeerders te voorzien van een volledige service, van het ontwikkelen van een duurzaamheidsstrategie tot het verbeteren van gebouwprestaties, verhogen van reputatie door rapportage en certificatie tot het reduceren van risico met betrekking tot wetgeving en veroudering.

Omdat vastgoed onze kernactiviteit is, zijn energie- en duurzaamheidsexperts van CBRE in de unieke positie om een vastgoedfocus voor de lange termijn te leveren. Onze teams helpen niet alleen investeerders om bezetters aan te trekken en te behouden, maar ook te verzekeren van naleving van wetgeving, vermindering van risico en creëren van besparing op nutsvoorzieningen met toegang tot de laatste onderzoeken en analyses.


Onze diensten voor energie en duurzaamheid:

 • Duurzaamheidsstrategie en -advies
 • Verbetering van energieprestaties
 • Beheer van energiebronnen
 • Aankoop van nutsvoorzieningen
 • Certificatie van groene gebouwen
 • Strategieën en certificatie van welzijn
 • Nalevings- en risicomanagement
 • Rapportage over koolstof en ESG
 • Betrokkenheid van belanghebbenden
 • Specialistisch advies voor de productie-industrie
 • Expertise op het gebied van datacenters en essentiële omgevingen