Hoe kan ik mijn patrimoniumvennootschap verkopen?Het Privévermogen-team van CBRE heeft een uitgebreide ervaring opgebouwd in de verkoop van de zogenaamde patrimoniumvennootschappen. In de loop van de generaties komen families vaak in aanraking met onroerend goed dat binnen de bedrijfsstructuren is opgebouwd. Wanneer de dag komt dat aandeelhouders hun belangen willen splitsen door de verkoop van het mede-eigendom van vastgoed, moeten ze zich afvragen hoe ze dit zorgvuldig kunnen organiseren en hoe ze het proces ervan kunnen maximaliseren.

View of a rope on a sailing deck


CBRE streeft ernaar u te begeleiden in het verkoopproces van patrimoniumvennootschappen door een sterk stappenplan te volgen:

 

  1. Maken van een gedetailleerd en volledig overzicht van alle activa, inclusief een huurschema, professionele foto's van de panden, kadastrale plannen...

  2. Samenstellen van een technische beoordeling van de activa en een juridische beoordeling van het patrimoniumvennootschap, wat zal resulteren in de oprichting van een grote dataroom.

  3. Opstellen van een taxatierapport ter onderbouwing van de waarde van de activa.

  4. Berekenen van de verwachte netto aandelenkoers voor de verkoper, rekening houdend met schulden, belastingen...

  5. Opstellen van een teaser en een aantrekkelijk professioneel investeringsmemorandum.

  6. Benaderen van alle relevante kopers discreet met een duidelijk doordacht commercieel pitch.

  7. Identificeren van het beste bod, zowel wat betreft de prijsstelling als de zekerheid van de transactie, waaraan vervolgens exclusiviteit kan worden verleend.

  8. Begeleiden gedurende het gehele due diligence-proces.

  9. Assisteren bij de onderhandelingen over de verkoopovereenkomst.

  10. Overdragen van de aandelen en betaling van de aandelenprijs.


Dankzij onze prominente positie op de investeringsmarkt beschikt ons toegewijde Privévermogen-team over de grootste databank van Belgische en buitenlandse investeerders die bereid zijn om patrimoniumvennootschappen of holdingmaatschappijen te verwerven. Samen met het bovenstaande proces zijn wij er sterk van overtuigd dat CBRE u als verkoper een competitief voordeel kan geven om de best mogelijke deal te bekomen.


ONTDEK ONZE DIENSTEN