Vermogensopbouw door middel van vastgoed


Inflatiegelinkte huurinkomsten, waardeverhogingen en belastingvoordelen kronen vastgoed tot één van de meest interessante activaklassen bij het opbouwen van vermogen. Het gespecialiseerde Privévermogen-team van CBRE helpt particuliere beleggers dan ook strategische keuzes te maken met betrekking tot hun vastgoedbeleggingen ten einde hun vermogensopbouw te versnellen.

Onze globale aanpak is erop gericht om te vertrekken vanuit éénieders individuele risico-rendementsspectrum en dit vervolgens te linken aan passende vastgoedbeleggingen. Hierbij geven wij u de mogelijkheid om het financiële dashboard alsook de talrijke praktische aspecten, eigen aan het beleggen in vastgoed, uit te besteden. Een gepersonaliseerd Vastgoed- en Zorgplan maakt het voor investeerders mogelijk om enerzijds wel de controle te behouden over hun patrimonium maar anderzijds toch met een gerust gemoed en een efficiënte tijdsbesteding nieuwe vastgoedinvesteringen te evalueren. 

Een continue strategische monitoring van uw vastgoedportefeuille is een essentieel element om het waardevaste karakter van het familiaal vastgoed vermogen te bewaken. Wij stellen daarom een jaarlijkse vastgoed audit voor, hetwelk uitgevoerd wordt door uw Privévermogen-team. Op deze manier kunnen ook particuliere beleggers anticiperen op de informatie die ook institutionele klanten gebruiken om hun vastgoedportefeuilles bij te sturen in functie van wereldwijde trends.

Door zowel kopers als verkopers te adviseren streeft CBRE naar een succesvolle oriëntering van kapitaal: of u nu uw patrimoniumvennootschap wilt verkopen en in plaats daarvan wilt investeren in een appartementsgebouw in Antwerpen; of u een kantoorgebouw in Brussel en een KMO-pand in Luik wilt kopen na de verkoop van een winkel in Gent; in elk van deze gevallen beschikt CBRE over een brede waaier aan informatie en expertise met betrekking tot de nationale en internationale vastgoedmarkten om uw investeringsbeslissing te onderbouwen. Laat u dan ook begeleiden door onze vastgoedcoaches en doe een beroep op onze vastgoedgegevens, locatie-analyses en socio-economische inzichten om uw vastgoedstrategie te bepalen.


Onze diensten

Investeringsadvies

Investeren in vastgoed is iets wat deskundig advies vereist. Zowel bij wonen, werken als ontspannen is het zaak het juiste vastgoed in eigendom te hebben aangezien het de functionaliteit van de gebruiker optimaal dient te ondersteunen. Laat u dan ook begeleiden door een van onze vastgoedcoaches en ontdek investeringsopportuniteiten en vastgoedtransacties in alle gespecialiseerde sectoren, waaronder residentieel, kantoren, industrie, logistiek, winkels en andere alternatieve markten.

Vastgoedwaarderingen

Onze teams van gecertificeerde schatters en landmeter-experten, tevens MRE en/of MRICS geaccrediteerd, helpen u bij het waarderen van uw bestaande vastgoedportefeuille alsook bij een nieuwe vastgoedaankoop. Ook bij de samenstelling van een dossier ter ondersteuning van een financieringsbehoefte zijn wij u van dienst. Onze VLABEL erkenning is een extra troef in het kader van successie dossiers en het financieel juist structureren van vastgoed aankopen. Uw Privévermogen vastgoedcoach zal u begeleiden in al deze mogelijkheden. Dit alles ondersteund door doordachte, toekomstgerichte inzichten in vastgoedtrends, -strategieën en -opportuniteiten maakt CBRE tot een interessante partner voor uw vastgoedbeleggingen.

LEES MEER

Vastgoedbeheer

Door het administratief en technisch beheer uit te besteden aan CBRE kunt u zich richten op de strategische uitbreiding van uw vastgoedpatrimonium. Het Privévermogen departement zal u op weg helpen.

LEES MEER

Verkoop van patrimoniumvennootschappen

Ons Privévermogen-team is gespecialiseerd in de begeleiding bij het verkopen van patrimoniumvennootschappen. Deze zogenaamde "share deals" vragen een intense begeleiding door verschillende specialisten. CBRE zorgt hierbij voor een rigoureus stapsgewijs proces waarbij wij discreet onze bestaande database aan kandidaat-kopers of verkopers screenen op een fit met uw noden. Hierbij streven wij finaal naar een optimaal resultaat voor onze opdrachtgever in termen van finale aandelenprijs alsook een juridisch sluitende overdracht van het aandeelhouderschap zonder opschortende voorwaarden.

LEES MEER

Skyview of a Belgian city in the sun

Vastgoedadvies op maat

Hoe werkt het?

<div align="center"><span style="color: rgb(105, 190, 40)">Vastgoedplan</span></div>

Vastgoedplan

Onze vastgoedcoaches stellen samen met u een vastgoedinvesteringsplan op basis van uw risico-rendementsspectrum op. Dit geeft u een duidelijk inzicht in hoe, wanneer en in welke mate uw vermogensopbouw evolueert.
<div align="center"><span style="color: rgb(105, 190, 40)">Zorgplan</span></div>

Zorgplan

Als vastgoedbelegger wilt u de juiste balans vinden tussen enerzijds de controle houden en anderzijds toch gemoedsrust vinden. Dankzij een volledig op maat gemaakt CBRE Zorgplan kunt u zich richten op uw core business. Wenst u dat wij het vastgoedbeheer en het bedrijfsbeheer of ook het asset- en projectbeheer voor onze rekening nemen? Het Zorgplan zorgt ervoor dat we onze dienstverlening op maat aanpassen, zodat ze precies aansluit bij uw behoeften.
<div align="center"><span style="color: rgb(105, 190, 40)">Audit</span></div>

Audit

Een continue strategische monitoring van uw vastgoedportefeuille is een essentieel element om het waardevaste karakter van het familiaal vermogen te bewaken. Het belangrijkste doel van de CBRE Audit is uw vastgoed te toetsen aan de meest recente vastgoed-inzichten en -trends. Wij beoordelen uw portefeuille dan ook op het vlak van risico, rendement, diversificatie en waardering. Deze oefening wordt uitgevoerd door ons multidisciplinaire team en geleid door een van onze Privévermogen vastgoedcoaches. Wenst u een CBRE Audit, aarzel niet met ons contact op te nemen!

Private Wealth Newsletter

Ontvang onze laatste investeringsopportuniteiten rechtstreeks in uw mailbox

Wie zijn onze klanten?


Onze adviesdiensten op maat zijn gericht op alle particulieren die hun vermogen willen laten groeien en meerwaarde willen creëren door middel van vastgoedbeleggingen. Ons klantenbestand is zeer divers en omvat zowel notarissen, boekhouders, zelfstandige ondernemers, family offices als startende vastgoedbeleggers. We ontmoeten u graag om te bespreken hoe we het beste aan uw behoeften kunnen voldoen.

Vind het meest geschikte beleggingspand online

Propertyweb, de vastgoedwebsite van CBRE België en het grootste professionele vastgoedplatform van België, biedt in de meeste Belgische steden en gemeenten beleggingsopportuniteiten te koop.

Ons advies voor optimale vastgoedbeleggingen

Investeren in vastgoed vereist een strategische aanpak om het rendement te maximaliseren. Met dit in het achterhoofd geven onze vastgoedcoaches u enkele tips en tricks voor succesvolle investeringen.

10 tips bij het investeren in een appartement

Wat zijn de belangrijkste elementen om in gedachten te houden bij de aankoop van een appartement? Hoe kunt u uw vastgoedinvestering maximaliseren? We geven u 10 tips en tricks om toe te passen bij het kopen van residentieel vastgoed.